Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

2013-as jóslatok az euró árfolyammal kapcsolatban

2013-as jóslatok az euró árfolyammal kapcsolatban

Mivel az euróövezeti válság tovább tart, a 2013-as év szempontjából is lényeges kérdések maradtak nyitva, sőt londoni pénzügyi szakemberek az év elején kiadott elemzésükben magának az eurónak a fenntarthatóságát kérdőjelezték meg.

Egy pozitív hatás volt a 2012-es évre nézve, mégpedig az, hogy nem vált be a tavaly január 1-én kiadott prognózis, miszerint év végére részleges szétesik az euróövezet, sőt, az euró árfolyam talpon maradt, természetesen ebbe bele kell számolnunk azokat a hullámvölgyeket, amelyek olykor bizalmatlanságra adtak okot. A 2012-es londoni előrejelzés azt is jósolta, hogy év végére több tagország távozik az euróövezetből. Egy előrejelzés bekövetkeztére még várnunk kell, miszerint az évtized végére 99% esélye van annak, hogy az euróövezet teljes egészében szétesik.

A 2013-as évre számszerűsített előrejelzés szerint az euróövezet nehézségeinek súlyosbodásához az is hozzájárul, hogy Nagy Britannia és az UNIO között nagyságrendekkel mélyül a viszály, s mivel az ország az eurón kívüli legnagyobb európai gazdaság könnyen magával ránthatja az egész euróra épült gazdaságot.

Még mielőtt azt gondolnák, hogy ez csupán egy pénzügyekkel foglalkozó elemző cég jóslata, meg kell említenünk, hogy több rangos, szintén londoni elemzőkből álló szakértői csapat is megerősíti, hogy az euróövezet, az euró árfolyam, konkrétan maga az euró veszélyben van. S, ha Görögország távozna a valutaunióból, annak az euróra nézve drámai hatásai lesznek egész Európában.

Természetesen mire ez beépül az egyes országok gazdaságába időbe telik, ám ebben az esetben lehet, hogy szerencsénk van, hisz Magyarországon még nincs euró. Ám ennek ellenére az euró árfolyam változásokkal nagyon is érdemes napi szinten tisztában lenni, ehhez weboldalunk nagyszerű alapot nyújt.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Pénzügy