Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Tojásmentes receptek: korpás kifli

Tojásmentes receptek: korpás kifli

Sajnos manapság egyre gyakoribb tünetként üti fel a fejét a tojásallergia a lakosság körében, ugyan e betegségben szenvedők száma nem haladja meg a lakosság 1%-át, mégis érdemes odafigyelni erre az igen csak alattomos allergiára. A tünetek már gyerekkorban is jelentkezhetnek, ez akkor válik egyértelművé, mikor a gyerek étrendjébe bekerül a tojás is. A tojásallergia tünetei nem sokban különböznek az egyéb ételek okozta tünetektől, mint a bőrviszketés, kipirosodás, száj körüli zsibbadás, légzés nehézség, hányás, hasmenés és hasi fájdalom. A tojásallergia kezelésének egyik egyszerű módja lehet a tojásmentes receptek bevonása, ami alapján tojásmentes ételeket iktatunk be a beteg étrendjébe.

A tojásmentes receptek mellett még hasznos lehet a tojáspótló egyéb olyan megoldások alkalmazása, amellyel tojás nélkül ugyan, de addig tojásos ételeket készíthetünk. Ilyen pótlék lehet az étkezési keményítő, illetve a tojáspótló por, ami természetesen nem tojásból készül.

Aki viszont valódi tojásmentes recepteket keres annak online szakácskönyvünk rendelkezésére áll, ahova olvasóink által beküldött receptek között lehet szemezgetni.

Aki a tojásmentes hideg leveseket részesíti előnyben, annak ki kell próbálnia az alma-ananász hideg leves receptet, mert isteni finomra sikeredik, még a kezdők keze alatt is.

Akiknek inkább a főtt levesek a gyengéi számukra is található recept weboldalunkon, például az összevissza leves receptje garantáltan tetszeni fog.

Süteményt nehezen tudunk elképzelni tojás nélkül, ám képzeljük csak el, hogy a korpás kiflit tojás hozzáadása nélkül tudjuk elkészíteni, aki pedig a torták világában szeretne elkalandozni, neki meg kell kóstolnia a rizstortát! Ünnepi alkalommal is megállja a helyét!

Kellemes böngészést kívánunk!

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Receptek