Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

WordPress

WordPress

A WordPress korunk egyik legkedveltebb tartalomkezelő rendszere, amely egyszerűségével és ebből fakadó támogatottságával piacvezetővé lépett elő a konkurensek közül. Ugyan a Joomla ma is komoly felhasználói bázissal rendelkezik Magyarországon is, de mivel az egy sokkal robusztusabb, más típusú igényeket kielégítő tartalomkezelő rendszer, így bátran kijelenthető, hogy a WordPress uralja hazánkban a tartalomkezelők versenyét.

Természetesen aki ingyenes megoldásokat választ, annak számos hátránnyal is szembe kell néznie. Egyik legnagyobb hátrányt képezik a biztonsági rések, amelyek ugyan nem tátonganak szélesebb lyukkal, mint bármely már vetélytárs vagy egyedi fejlesztés esetében, de mivel a legelterjedtebb tartalomkezelő rendszerről van szó, így érthetően ezt támadja a legtöbb hacker. Természetesen nincs szükség pánikra és nem kell fejvesztve menekülnünk a WordPress elől.

Egyszerűen védekeznünk kell a feltörések ellen, amire számos megoldás létezik, illetve ezek többlépcsős használata szinte teljes védelmet jelentenek az adminisztrációs felületünk számára. Megváltoztathatjuk az alapértelmezett adminisztrátori felhasználói nevet, egészen hosszú adminisztrátori jelszót választhatunk, megváltoztathatjuk a belépési oldal elérési útvonalát, bővítménnyel bizonyos időre kizárhatjuk a helytelen jelszóval többször belépni kívánkozó delikvenst, és ha mindez nem elég, a saját IP címünkön kívül mindenkit kitilthatunk az adminisztrációs fájlokat tartalmazó mappából.

Így már azt is elmondhatjuk, hogy a WordPress tartalomkezelőt a biztonsági lépések széles lehetőségei miatt is szeretjük. Tehát ingyenes, egyszerűen használható és könnyedén biztonságossá tehető. De vajon mi szól még mellette.

Rengeteg ingyenesen letöltött sablon közül válogathatunk a leggagyibb kiviteltől az egészen profi megjelenésig. Némi grafikai érzékkel ezeket saját ízlésvilágunk szerint módosíthatjuk, szépíthetjük. Emellett a legkülönfélébb feladatok elvégzésére alkalmas bővítményeket tölthetünk le, amelyek néhány kattintással aktiválhatók és használhatók: képgalériák, térképek, keresőoptimalizálást segítő bővítmények, űrlapkészítők is ingyenesen elérhetők. Mivel széles körben elterjedt, így aktív felhasználói közösséget találunk a világhálón akár magyar nyelven is.

A WordPress honlapkészítésmegtanulható, ám amennyiben professzionális szolgáltatásra van szükség akár egy cég honlapját illetően, akkor érdemes gyakorlott szakemberekhez fordulni. Ezáltal nem csak a WordPress honlap elkészítésében kaphatunk segítséget, hanem a keresőoptimalizálásban is a kulcsszóelemzéstől a tartalomfejlesztésig, a linkmarketingben vagy akár a szociális médiákra vonatkozó kampányokban is.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Weboldal készítés