Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Üvegmozaik csempe

Üvegmozaik csempe

Ha szeretnénk feldobni otthonunk komor hangulatát, akkor válasszuk a színes mozaik darabkákat és kezdjünk hozzá átváltoztatni a helyiségeket. Kívül és belül egyaránt elképzelhető. Az eredmény minden esetben egyedi és látványos lesz. A kőburkolatok dekorációs eleme a mozaik. Nagyon jól lehet párosítani egyéb anyagokkal is. A kőmozaik nagyon jól kombinálható fémmel vagy arannyal. Az üvegmozaik könnyedséget ad a légtérnek. Ezeket már főleg benti kialakításoknál használjuk.

Az üvegmozaik egy modern design-elemnek számít. Nem szabad megfelejtkezni arról sem, hogy a kevesebb néha több és nem szabad túlzásba sem esni, amikor a mozaik szóba kerül. Elég egy dekorcsík és máris megváltozik a helyiség külleme. Sok esetben erényesebben tudunk így díszíteni, mintha az egész felületet bevonnánk vele. Az üvegmozaik elhelyezéséhez mindig hívjunk szakértőt, mert másképp nem lesz tartós az eredmény. A burkolás során speciális gépekre, eszközökre nem lesz szükségünk. A fugázó anyagot és a ragasztót nagy szakértelemmel kell kiválasztani. Az üvegmozaik esetén csak áttetszőt használjunk, így felrakás után nem változik meg a mozaik színe. A fuga színe nagyban befolyásolja a végleges külalakot. A kőmozaikot nagyon ügyesen egybe lehet kötni az üveggel. Főleg fürdőkben használjuk, ahol nyugodtan ki lehet élni a kreativitásunkat. Az előnyei közül meg kell említeni azt, hogy nagy a színválaszték és a formai sokszínűség. A mozaik darabkákat hálóra ragasztva vásárolhatjuk meg, így sokkal könnyebben fel lehet tenni. Modern csíkok is készíthetőek belőle, hiszen a háló kedvünk szerint feldarabolható. Falszakaszok kiemelésére is tökéletesen alkalmas.

Az üvegmozaikot nyugodtan kombinálhatjuk fémmel is, így a látvány még érdekesebb lesz. Az üvegmozaik csempe lehet négyzet– vagy téglalap alakú, de nem ritka a kerek vagy ovális forma sem. Érdemes a már meglévő kőburkolattal egybehangolni a mozaik kiválasztását. Nedves és vizes helyre is nyugodtan fel lehet tenni. Padlóra és akár a mennyezetre is felrakható.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Építkezés