Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

A vegán étrend hátulütői

A vegán étrend hátulütői

Azok az emberek, akik elutasítják az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, az emberi faj mindenevő volta miatt, egy speciális kihívással kell szembenézzenek. A vegán, vagy szigorú vegetáriánus életmód az állatok iránti tiszteletből minden állati eredetű termék fogyasztását visszautasítja és ezért valamilyen más forrásból kell az emberi szervezet számára fontos fehérjék, zsírok és vitaminok pótlásáról gondoskodnia.

A vegán étrend minden ehető növény felhasználása ellenére is nélkülözi ezeket a tápanyagokat, így a megfelelően változatos növényi ételek mellett, olyan speciálisan feldolgozott kiegészítőket is igénybe kell venni, amelyek gondoskodnak a szervezet protein igényeiről.

Ez különösen akkor fontos, ha nem tudunk mindig hozzáférni bizonyos egzotikus növényekhez, amelyek nyers vagy éppen elkészített állapotban tartalmazzák a kívánt vitaminokat és fehérjéket. A B12 vitamin, a vas, a kalcium és a proteinek pótlása nem egyszerű feladat vegán konyha mellett, ugyanakkor nem is lehetetlen.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Egészség