Mik lehet az organikus ételek alapanyagai?
Az emberiség, már egy ideje eléggé eltávolodott a természettől. Ennek hatása egyre inkább érezhetővé válik. Szinte természetes folyamatnak mondható, hogy elfordulunk a régi jól bevált módszerektől és amikor több év vagy évtized múlva rájövünk, hogy nem működik az új, amit kitaláltunk, akkor visszatérünk a gyökerekhez. Ugyanez a folyamat felfedezhető az organikus ételek esetében is.
Nagyapáink még tudták, hogy mit és azt mikor kell megenni vagy elraktározni, hogy megfelelő alapanyagként szolgáljon. Ma már erre egyáltalán nem fordítunk hangsúlyt, hiszen a bevásárlóközpontokban, mindent megkaphatunk, amikor csak akarjuk. Az organikus ételek azonban csak olyan alapanyagokból állíthatóak elő, amelyek nincsenek semmilyen módon szennyezve.
Egy jó példa erre a hús. Csak az a csirke mondható ideálisnak, amelyik természetes úton előállított magokat fogyasztott. Például, ha műtrágyázva volt a tengeri, amit takarmányként használtak, akkor már nem képezheti az organikus ételek alapját, mert bizonyos szinten mesterséges.