Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Izomláz elmulasztása

Izomláz elmulasztása

Minden ember biztosan megtapasztalta már élete során a kínzó izomlázat, izomfájdalmat, amely akár több napon át is megkeserítette az életét. Ezek a tünetek általában a hirtelen, illetve a nagy fizikai megterhelés következményei, azonban különféle fertőzésekre is utalhat. Az izomláz elmulasztása megtörténhet akár otthoni pihentetéssel is, de amennyiben az nem múlik el két-három napon belül, érdemes meglátogatni az orvost és megosztani vele a panaszokat. Szerencsére nem olyan nehéz észrevenni, ha nem a megterhelés, a testmozgás miatt van izomláza az embernek, mivel az olyan esetekben, amikor fertőzés okozza ezt a kínzó tünetet, láz, valamint hányinger is társul hozzá.

Akkor viszont, amikor valaki túlzásba viszi az edzést, illetve kihagyja a bemelegítő és levezető gyakorlatokat, az izomláz elmulasztása kényelmesen, pihenéssel is elérhető. A legelső lépés, amely a gyógyulás érdekében tehető az, hogy a megduzzadt végtagra hideg borogatást kell tenni. Ennek legegyszerűbb módja a napi háromszor húsz percig tartó jegelés, amely egy jégakku segítségével könnyedén megoldható.

A második lépés az izomláz elmulasztása érdekében lehet az alápárnázás, aminek következtében felélénkül a vérkeringés a problémás végtagban, így sokkal hamarabb bekövetkezik a gyógyulás. Ezután jöhet a meleg vizes borogatás, esetleg egy forró fürdő, amely ellazítja az izmokat, illetve az idegeknek is jót tesz egy kis kikapcsolódás. Sokan vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a még több testmozgás enyhíti a bajt. Azonban az izomláz elmulasztása nem fog bekövetkezni, ha rádolgozik az ember, ellenben akár komoly sérüléseket is szenvedhet, ezért jobb ezt minél hamarabb elfelejteni.

A leghatásosabb az elegendő pihenés, így megelőzhetővé válik a további terhelés, valamint ez idő alatt is csökken a fájdalom mértéke. A második és harmadik napon érdemes óvatos nyújtógyakorlatokat végezni, mivel ezek is elősegítik az izmok gyógyulását. Emellett tanácsos olyan sportágat választani a jövőben, amely izomerősítő hatású, például a biciklizés vagy az úszás.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Szolgáltatás