Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Izomgörcs elleni krém

Az izomgörcs főleg sportolás és megterhelő fizikai munka során jelentkezik. Ennek enyhítése megoldható az enyhe ellenirányú feszítéssel és masszírozással is. Érdemes megelőzni a tünetek kialakulását. Az izomgörcs elleni krém igen hatékonyan használható erre, de nem feledkezhetünk meg a bemelegítés fontosságáról sem. A hideg izmok merevek és sérülékenyek, ugyanakkor hajlamosak a görcsös összehúzódásra is.

Ez nemcsak azért kellemetlen, mert korlátoz a mozgásban, hanem igen erős fájdalommal is jár. Az edzés előtti bemelegítés során felkészíthetjük az izmainkat a megpróbáltatásra, így fokozódik a vérkeringés, ami által több oxigén és tápanyag jut az izmokhoz. Ugyanakkor megnő az izomrostok hőmérséklete, ezáltal rugalmasabbá válnak. Az izomgörcs elleni krém hatékonnyá teszi a bemelegítést azáltal, hogy fokozza a vérbőséget a kezelt területen. Így már edzés előtt is érdemes használni ezt a gyógynövény kivonatokban gazdag készítményt.

Léteznek ugyan más megoldások is arra, hogy csökkentsük az izomgörcsök kialakulásának az esélyét, de a bemelegítés mindennél fontosabb. Az izomgörcs elleni krém használata az edzés végén is javasolt. A vérkeringés fokozás által ugyanis, ilyenkor ellazítja a fáradt izmokat, ami meggátolja azok görcsös összehúzódását. Hatása hasonlít a meleg vizes fürdőhöz, aminek szintén az a szerepe, hogy felmelegítse az izomkötegeket és növeljék azok vérellátást. Az izmok görcsös összehúzódásáért a paraszimpatikus idegek tehetőek felelőssé.

Ezeket nem vagyunk képesek tudatosan irányítani, így más módszereket kell keresni a görcsök megszüntetéséhez. Az izomgörcs elleni krém és a sportolás előtti alapos bemelegítés hatékonynak tűnik. Bár így sem lehetünk 100 százalékosan biztosak abban, hogy a megterhelő edzés során nem lesz semmi probléma, de jelentősen lecsökkenthetjük, így nemcsak az izomgörcs lehetőségét, hanem más izomsérülését is. A természetes anyagokból álló izomgörcs elleni krém nem okoz allergiás reakciót és más mellékhatása sem ismert, tehát szerezze be minél hamarabb!

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Egészség