Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Napallergia elleni krém

Bármilyen jellegű egészségügyi problémáról is legyen szó, abban megegyezhetünk, hogy a megelőzés a legjobb megoldás. Természetesen ez nem mindig jön össze, ezért a napallergia elleni krém bizonyos esetekben nem árt, ha kéznél van. Akik már jártak hasonló módon, jól tudják, hogy az erős és folyamatos napsugárzás nemcsak egy kellemetlen leégést okozhat, hanem annál sokkal rosszabbat is. Amikor ez bekövetkezik, már késő a megelőzésen gondolkodnunk, de remélhetőleg tanultunk az esetből. Miért alakul ki a napallergia?

A bőr felületére rávetülő, általában nagydózisú ultraviola sugárzás úgynevezett szabadgyököket hoz létre, amelyek reakcióba lépnek más molekulákkal és a sejtekkel. Ennek hatására a szervezet egy aktív védekezésre kényszerül, ami viszketéssel és kipirosodással valamint nem ritkán égő érzéssel is párosul. Ilyen esetekben lehet hatékony egy antioxidánsokban gazdag napallergia elleni krém, amelyik hatóanyagainak hála, leköti a keletkezett szabadgyököket és mérsékli a folyamat lefolyását.

A legtöbb esetben azonban akad valamilyen plusz anyag, ami szintén részt vesz a reakcióban és úgymond katalizálja, vagyis felerősíti azt. Ez lehet egy vegyszer vagy szagosító, amit nem kizárt, hogy pont a védelemre szánt naptejjel viszünk fel magunkra. Bárhogy is történjen, az interneten árusított napallergia elleni krém, amelyik megelőzés gyanánt kitűnő, de a tünetek megszüntetésére is kiváló. Amennyiben szorgosak és műveltek vagyunk ezen a téren, akkor magunknak is elkészíthetjük ezt a terméket, ha tudjuk, hogy milyen összetevőket kell felhasználjunk.

A körömvirág és kamilla kimondottan alkalmas erre a feladatra, mert rendkívüli nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással bírnak. A napallergia elleni krém rendszeres alkalmazása bár sokat segíthet, a legjobb megoldás, ha igyekszünk elkerülni az újabb nagyobb dózisú sugárzást és csak kora reggel vagy késő délután megyünk ki a szabadba napozás céljából. Így is elérhetjük a kívánt színt, amit szeretnénk, csak kicsivel lassabban fog kialakulni, de legalább a napallergia elleni krém nem kell bevetésre kerüljön!

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Szolgáltatás