Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Magyar festők

Sok művészeti ágazat nyelvhez kötött, így élvezeti értéke is korlátozott. Van azonban olyan művészet is, ami eltörli a nyelvi akadályokat.

A festészet ilyen, mert mindenkihez egyformán szól, legyen szó magyar festők alkotásairól vagy éppen külföldiekről, mindegyiken találni valamit, ami számunkra értelmezhető. Habár a nyelv korántsem szempont, mégis a magyar festmények tartalmaznak olyan elemeket, érzéseket, kulturális sajátosságokat, amelyek közelebb állnak hozzánk. Nem ritkán jelennek meg olyan tájak, motívumok, amelyek számunkra is fontosak és nagy hatással vannak ránk. A magyar festők elismertek az egész világon. Sok magyar művésztelep alkotói sajátos és egyedi irányzatokat hozott létre, amelyek a világtörténelem részei maradnak.

Nem csupán a múlt századok szültek kiváló alkotókat, hiszen a kortárs magyar festők is viszik a nemzet hírét szerte a világon. Lehetséges, hogy egy korabeli festményhez aligha tudnánk hozzájutni, mert azok kevesek kiváltsága, de a kortárs művek bárkinek megvásárolhatóak.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Magyar celebek