Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Kökénypálinka

A kökény fanyar, savanykás íze sokaknak ismerős lehet. Édes ízét az első őszi dérmegérkezésekor kapja. Sokféle formában felhasználható. Virágjából teát főznek, gyümölcséből lekvár készül. Továbbá, számos szeszesitalt is gyártanak ebből a vadon termő gyümölcsből.

Viszont, aki valami egészen különleges újdonságra vágyik, annak érdemes belekóstolnia a kökénypálinka kellemesen fanyar ízébe, ami a Pannonhalmi Pálinkárium igazi különlegességei közé tartozik.

Leginkább 16-19 °C fokon érdemes fogyasztani, hogy érezhetővé váljon az a bizonyos aroma, ami ezt az italt olyan páratlanná varázsolja. Az igazán finom kökénypálinka az őszi dér-csípte kökényből készül, így biztosak lehetünk benne, hogy a pálinka nem válik opálossá.

Egyedi íze miatt, ha lehet, akkor fogyasszuk magában, hogy kiteljesedjen számunkra az ital jellegzetes eszenciája. Meglephetjük vele vendégeinket is, ha ezzel az exkluzív italkülönlegességgel várjuk őket. Egy pohárka kökénypálinka étvágygerjesztőként evés előtt kitűnő választás, különösen akkor, ha vadételek kerülnek terítékre.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Szolgáltatás