Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Önismereti játékok

A személyiség megfelelő kialakulásához szükséges megismerni önmagunkat. Ez főleg a fejlődő kisgyerekekre érvényes, akik még csak ismerkednek a nagyvilággal. Az önismereti játékok lényege, hogy a csöppség a saját gondolatait megfogalmazza és azok meghallgatásra kerüljenek. Ezzel a kicsi kifejezi az érzelmeit és azokat a reakciókat, amelyek végbemennek benne.

Ez fontos fázisa a nevelésnek, hiszen ezáltal alakul ki az empátia és a megértés, ami a mai világban ritkaságnak számít. Az önismereti játékok az érzelmi intelligenciát formálják, amit szükséges komolyan venni. Általában elnyomják az érzelmeket, így azok nem kerülnek megbeszélésre, azonban a személyiség megfelelő kialakulásáért a gyerekek lelki világát komolyan kell venni.

A mentális egészség érdekében, alkalmazzon önismereti játékokat, például a Dixit kártyát! Természetesen számos egyéb terméket is megtalál a különböző webáruházakban. Előnyük, hogy csupán néhány kattintással megrendelheti, amit néhány napon belül már önfeledten felhasználhat a közös időtöltésre.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Játék