Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Mi is a split klíma?

Mi is a split klíma?

Amikor valaki klímaberendezést akar vásárolni, találkozhat olyan fogalommal, ami ismeretlen lesz. Ilyen a split klíma fogalma, amivel gyakran az ember nem tud mit kezdeni, főleg ha még nem volt dolga ilyen készülékkel. Pedig nem is valami extra dolgot jelent ez a kifejezés, csupán a klíma típusára utal. Tulajdonképpen a mobilklíma ellentéteként is lehet értelmezni. Míg a mobilklíma egy komplex egységből áll, addig a split klíma kettőből. Vagyis van egy kültéri és egy beltéri egység, aminek köszönhetően vannak előnyei és természetesen hátrányai is a mobilklímákkal szemben.

Hátrányuk között megemlíthető a mozgatás hiánya. A split klímát felszerelik a falra és ha egyszer ez megtörtént, akkor nem lehet átvinni egyik helyiségből a másikba. Azt ott kell és lehet használni, ahová egyszer beszerelték. Az előnyeinek azonban sokkal hosszabb a listája. Mindenekelőtt a split klímák jóval csendesebbek, mint a mobil testvéreik. Köszönhető ez a felépítésüknek, ugyanis van egy beltéri és egy kültéri egységük. Mivel a kompresszor a kültéri egységben kapott helyet, ezért a használata során a lakásban nem fog hallatszani a működés által keletkező zaj. Jóval hatékonyabbak, hiszen a meleg nem lopakodik folyton vissza, mint a mobilklímák esetében, mivel a kontroláltan és zártan kezeli a meleget. Nincs szükség a folyadéktál állandó ürítésére sem, tehát aki szeretne kényelmet vinni az életébe, annak mindenképpen split klímára van szüksége, hiszen az egyszeri beszerelésen kívül, a használatuk nem igazán ró a tulajdonosra napi szintű feladatokat, amiket kötelezően szükséges lenne elvégezni a zavartalan működés érdekében.

A beüzemelést követően, az embernek már csak egy feladata marad, hátradőlni a kanapén és élvezni az életet a split klíma által nyújtott légkörben. A félreértések elkerülése miatt jó tisztázni, hogy a split klímák a fűtés során nem elektromos áram felhasználásával állítják elő a meleget, ugyanis azt a levegőből nyerik ki. Csupán az így kinyert meleg mozgatására használnak energiát. Tehát a használatuk során nem kell aggódni a drasztikusan megemelkedett villanyszámla miatt.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Klíma