A felbecsülhetetlen értékű quinoa mag

Quinoa mag

A fogyókúrázók, diétázók által leggyakrabban feltett kérdés, hogy vajon létezik-e olyan alapanyag, amit büntetlenül, nagymennyiségben lehet fogyasztani anélkül, hogy a hőn áhított fogyás nem kerül veszélybe. A sokak által csodamagnak tartott quinoa mag olyan tápanyagforrás, amiről szinte csak szuperlatívuszokban beszélhetünk.

Egyszerre gyógyít, táplál és okoz kulináris élvezetet. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő quinoa mag története több ezer évvel ezelőtt kezdődött Dél-Amerikában, a Titicaca tónál, ezért sokan csak úgy emlegetik, mint az inkák aranya. Tápértéke rendkívül magas, csakúgy mint a fehérjetartalma.

Rendszeres fogyasztása hozzájárul az izmaink megfelelő növekedéséhez. A szigorú és megalkuvást nem tűrő étrendek követőinek, mint a vegánok, vegetáriánusok és gluténérzékenyek kedvenc eledele, hiszen ők is büntetlenül fogyaszthatják ezt az egészséges és páratlan magot.

A quinoa mag nagyon lassan lebomló szénhidrátforrás, emellett könnyen emészthető. Kiválóan alkalmas cukorbetegeknek, diétázóknak, mivel elősegíti a fogyást. Az esszenciális aminosavakon túl, gazdag vitaminokban is, illetve kalciumban, vasban, magnéziumban és foszforban.

Konyhai elkészítése során is páratlanul hasznosítható, hiszen semleges ízéből adódóan szinte mindenhez jól megy, legyen szó édes vagy sós ízű ételekről. A quinoa mag felbecsülhetetlen szerepe miatt nagyon hamar azt vehetjük észre, hogy leveseink, desszertjeink, köreteink nélkülözhetetlen alapanyagává vált, így foglalva el méltó helyét az asztalunkon.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás