A mikrós krumpli egyszerű elkészítése

Amikor sült burgonyára fáj a foga, de nincs elég ideje elkészíteni, a mikrohullámú sütőben sült krumpli rengeteg időt takarít meg. A mikrós krumpli az idő töredéke alatt elkészül, mégis igazán puha lesz a fogyasztáshoz, tehát tökéletes köretként szolgál. Mindig kezdje azzal, hogy alaposan átdörzsöli, hogy eltávolítsa a héjáról az esetleges foltokat. A burgonyát ezután meg kell szárítani, majd villával átszúrni.

Ez lehetővé teszi a gőz távozását a mikrós krumpli főzése közben és megakadályozza, hogy felrobbanjon sütés közben. Miután megdörzsöltük, megszárítottuk és átszúrtuk, helyezzük közvetlenül a mikrohullámú sütőbe. Ha egyszerre több darabot főz, ügyeljen, hogy ne érintkezzenek egymással.

Főzzük ezeket 3-4 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és további 3-4 percet várjunk. Késsel szúrja meg a közepét és ellenőrizze, hogy készen van-e az étel. A mikrós krumpli mindvégig puha kell legyen, de nem pépes. Ha elkészült, 1 percig pihentetni kell, hogy kissé lehűljön, mielőtt kiveszi a helyéről. Ha még mindig kemény, akkor érdemes 1 perccel tovább hagyni.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás