Könnyen emészthető a makréla
A hús által dominált és a rendkívül húsmentes, csak zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend között lehetséges egyensúlyt találni egy olyan menü formájában, ami a fenti két lehetőséget és sok halat tartalmaz.
A makréla egyfajta könnyedséget ad az ilyen menünek. Lehetővé teszi, hogy szünetet tartsunk a nehezen emészthető húsoktól, ugyanakkor nem esünk egyhangúságba azzal, hogy csak zöld alapanyagokat eszünk. Ez a hal könnyen emészthető, egészséges, laktató és sokféle formában fogyasztható.
A légmentes konzervdobozba zárt makréla filék védve vannak a mikroorganizmusok behatolása ellen és magas hőmérsékleten sterilizálják, aminek köszönhetően megőrzik finomságukat és frissességüket, azonnal fogyaszthatóak, nagyon hosszú ideig tárolhatóak, ugyanakkor nem veszítenek az értékükből.
Ez tehát nagy előny például a nyers halak fagyasztásával szemben, amelyek ugyan sokáig megőrzik a frissességüket, de kiolvasztást és előkészítést igényelnek. Magas ásványi anyag- és vitamintartalmának köszönhetően, a makréla helyet kell kapjon a konyhánkban!