A tökéletes alsónemű ismérvei

Az első és a legfontosabb dolog az, hogy természetes anyagból készüljön. Az a megfelelő alsónemű jól illeszkedik a gyermek testéhez, szóval nem szorítja vagy dörzsöli. A túl szűk vagy laza darabok viselete rengeteg kellemetlenséget okozhat.

A deréknál és lábnál lévő gumírozásnak rugalmasnak kell lennie, viszont nem szabad túlságosan szorítania, hogy ne vágjon a bőrbe. A legjobb, ha minél kevesebb a lapos varrás, hiszen így elkerülhető az irritáció. Fontos, hogy könnyen és alaposan tisztítható legyen, szóval a mosógépben mosható és gyorsan száradó textilek az ideálisak.


A vásárláskor bizonyosodjon meg arról, hogy a választott alsónemű nem tartalmaz káros festékeket vagy vegyszereket! Az OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező modell minden tekintetben megfelel az elvárásoknak.

Bár funkcionális darab, de a gyerekek élvezik, ha a kedvenc karaktereik vagy vidám minták díszítik, ezért érdemes figyelembe venni a lurkók saját preferenciát is a beszerzés alkalmával. A tökéletes alsónemű tehát biztonságos, kényelmes és szép is.