Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Bőrrák fajtái

Bőrrák fajtái

Anyajegyekkel szinte kivétel nélkül mindenki rendelkezik. Azonban a meglévőkre érdemes alaposan odafigyelni, hiszen egy kisebb, talán jelentéktelennek tűnő elváltozás is rosszat sugallhat. A bőrrák fajtái kevésbé ismertek, így sokan későn fordulnak orvoshoz. Számos típusa, ha kezdetleges stádiumban van felfedezve, könnyen gyógyítható. Az épség megőrzése érdekében ezeknek a szimptómáit érdemes megtanulni és felismerni. Nos, az első lépés az, hogyha új anyajegy jelenik meg a testen, akkor azt alaposan szemügyre kell venni.

Számos bőrrák fajtái érdes, halvány, esetleg növekvő szimptómákat mutatnak. Továbbá a már meglévő pöttyöket is érdemes mustrálni, hiszen ezeken is daganat alakulhat ki. Egyesek áttétet okoznak, míg a többi esetben, ha időben gondozva van szakember által, akkor a páciens fellélegezhet. Tehát hangsúlyozva az elsőszámú szabályt, ha bármilyen elváltozás jelenik meg a bőrön anyajegyek formájában, akkor azonnal időpontot kell kérni a bőrgyógyásznál.

Konkrétan négy típus különíthető fel. A bőrrák fajtái közé sorolják az aknitikus keratosist, a laphámrákot, a basaliomát, illetve a melanonát. Ez utóbbi az, amelyiktől félni kell, de a legjobb, ha az ember nyitott szemmel jár, hiszen mint bármelyik betegség esetében, ez is kúrálható. Az aknitikus keratosis, akárcsak a basalioma olyan területeken jelenik meg, amelyeket sok UV-sugárzás ér. Így ezekben a zónákban vöröses, hámladozó és nehezen elmúló sebek fedezhetők fel.

E két bőrrák fajtái könnyen kúrálhatók, azonban a basalioma egyik hátránya, hogy kiújulhat. A laphámrák szintén jóindulatú daganat, amely ugyanúgy vörös és hámló foltokban jelentkezik. A bőrrák legveszélyesebb fajtái közé a melanona sorolható. Ez is a napsugárzásnak kitett részeken tűnik fel. Általában már meglévő anyajegyeken fejlődik, amelyek megnőhetnek, árnyalatuk megváltozhat és kisebesedhet. Sőt, kórismének tekinthető a viszketés is. A www.ewopharma.hu weboldalon a bőrrák fajtáiról megtekinthető egy-egy fotó, így az ismertetőjelek még egyszerűbben azonosíthatók lesznek.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Egészség