Celeb vagyok

Ahol te is sztár lehetsz!…..

Ház automatizálás

A dolog fogalma, az épített környezet kényelme biztosításának, valamint az üzemeltetési ráfordítások optimalizálásának szakterülete. Az épületautomatika eszközei manapság már kizárólag digitális, önálló, illetve számítógépekkel kommunikáló szabályzó készülékek. Az ilyen berendezések feladata, hogy a gépészeti, közöttük a vízellátás, fűtés, hűtés, szellőztetés, légkondicionáló, biztonsági, tűz és világító rendszereket ellenőrizzék, valamint automatikusan irányítsák. Az épületautomatika általában közepes, illetve nagyméretű ingatlanokba jellemző, vagyis ilyenekbe szokták alkalmazni.

A leggyakoribb feladatai a fűtés és a hűtés szabályzása, amelyek a lakás minden részébe eljuttathatják a levegőt. Az ilyen rendszerekhez kapcsolódó alrendszerek a lakás által felhasznált teljes energia, mintegy 40 %-át teszi ki, viszont, ha ehhez a világítás is kapcsolódik, ez a szám elérheti akár a 70 %-ot is. Ezek a nagyszerű berendezések optimalizálhatják az energia felhasználást.

Az épületautomatika tehát mindazoknak nagyszerű lehetőség, akik szeretnének a környezetvédelemhez hozzájárulni, mindezt úgy, hogy közben pénzt takarítanak meg. A ház automatizálás használatával az összes elektromosan működő, illetve szabályozható eszközt vezérelheti, ezáltal tehát nagyon sok mindent irányíthat, mindezt az interneten keresztül is megteheti. Abban az esetben, ha valaki erre adja a fejét, javasolt inkább a szerver alapú megoldásokat használnia, hiszen ezek olcsóbbak, bővíthetőek és könnyebben kezelhetőek is.

A ház automatizálás vezérlésével kapcsolatban fontos tudni, hogy érdemes a korszerű mikrokontroller alapú típust választani, ez viszont nem minden esetben jöhet szóba, azonban ha mégis kivitelezhető, ez egy jóval költséghatékonyabb megoldás. A ház automatizálás előnyei közé tartozik, hogy a távollétében is biztonságban tudhatja az ingatlant, vagyis felügyelheti, irányíthatja azt. A ház automatizálás az Ön szokásaihoz állítható, ráadásul érzékeli jelenlétét. Bel- és kültéren egyaránt használható.

Print Friendly, PDF & Email
Categories: Szolgáltatás