Nehéz feladat a pálinka készítés
Minden szeszes italnak megvannak a készítési módszerei, melyekre figyelni kell annak érdekében, hogy az eredmény valóban olyan legyen, amilyenre vágyunk. A pálinka készítés nehéz feladat az olyan emberek számára, akik nem tudják, hogy milyen folyamatoknak kell végbemennie egy ilyen ital előállítása során. Ezért mindenki olyan helyeken főzeti ki gyümölcsét,...
A pálinka az ünnepeink alkalmával sem maradhatnak el
A magyar emberek kimondottan szeretik a gyümölcspárlatokat és ez már a régi időktől fennmaradt szokásokat takar. A pálinka egy nemes nedű, de természetesen tudni kell, hogy hogyan is kell elkészíteni. Nem szabad csak szakavatott kezekre bízni, mert ha nem az eredmény nem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha mindent meg...
Azt, hogy „pálinka az isteni gyümölcspárlat” csak a kiváló készítők mondhatják el
Azt a mondatot, hogy a „pálinka az isteni gyümölcspárlat” csak a kiváló készítők mondhatják el termékeikről, akik olyan pálinkát tesznek le az asztalra, amit mindenki megdicsér. Sokan főznek de nagyon kevesen minőségit. Én magam nem tudok főzni, de felismerem melyik a finom és melyik a „rossz”. Kedvenc pálinkám a...
Pálinka névérték
Érdekes lehet, hogy a „pálinka” név csak Magyarország megyéiben, valamint négy osztrák tartományban hivatalos. Magyarán: a gyümölcspárlat nemes nedűje a pálinka, amely nekünk, magyaroknak egyfajta védjegyet jelent. Köszönjük ezt az Európai Uniónak, lévén, hogy ezt ők alkották meg. A romániai székelyek által lakott területeken pedig, ahol szintén kiemelten folyik...