Milyen italt válasszunk a bor webshopból?

Ételhez keresünk egy finomabb nedűt a bor webshop oldalán? Akkor határozottan érdemes az elkészült fogás ízjegyeit is figyelembe vennünk. Például milyen a fűszerezése, milyen húsokból áll, illetve mit tartalmaz a köret. A bor webshop többféle remek terméket kínál a különböző fogásokhoz, kezdve a desszertboroktól egészen a nehéz és testes vörös változatokig. Ahogy azt már említettük, az ízek domináljanak a bor kiválasztásában és ne a színek! Az már rég elavult módszernek számít, hogy a szárnyasokhoz és a halakhoz fehér bort fogyasszunk.

Természetesen ez a megközelítés sem áll messze az igazságtól. A helyes válasz azonban mindig az ízvilágban rejlik. Ha egy étel meglehetősen intenzív fűszerezésű, akkor a hozzá kiválasztott bornak összhangban kell lennie az étellel. A finom nedű ugyanis kiegészítésként fog szolgálni az ízek terén. Az alkohol fogja megkomponálni és összefogni egy kerek egésszé az adott fogást. Egy könnyed vacsorához semmiképpen ne válasszunk testesebb vörösbort, hiszen az túlharsogja a csodálatos ételt. Viszont egy zsírosabb, vöröshúsokból álló fogáshoz kiváló választás a hasonlóan nehéz vörösbor.

A bor webshop igazi különlegességeket is értékesít

Szerencsénkre, a bor webshop virtuális polcain többféle remek minőségű italt találhatunk. Amennyiben szeretnénk, akkor minden fogás mellé különböző borokat fogyaszthatunk. Ahogyan követik egymást a fogások, úgy kövessék egymást a borok is. Az intenzívebb, testesebb fogások mellé tökéletes választás egy erősebb, savasabb itóka. A szakértők azt javasolják, hogy a vacsora menüje mindig úgy legyen összeállítva, hogy a könnyebb fogásoktól haladjuk a nehezebb húsos ételekig, desszertekig.

Vagyis kezdjünk mindig egy könnyed borral, ami hordozzon magában gyümölcsös, kissé virágos jegyeket. Ilyen például a bor webshop választékában megtalálható Bodegas Care Garnacha Blanca Nativa, ami egy spanyol fajta. Ez a bor 100 % helyi szőlőfajtából készült, 2 hónapig érlelt fahordós nedű. Ha nem vagyunk nagy italfogyasztók, akkor a következő sorrendet vegyük figyelembe: fehér, rosé, siller és vörös. Ezzel biztosan nem tudunk majd mellélőni.

A bor webshop minden terméke nagyszerű ár/érték aránnyal rendelkezik

Mindegy, hogy a fogások mellé vagy ajándéknak keresünk valamilyen alkoholos italt, a bor webshop garantáltan a segítségünkre lesz, ugyanis számos remek ajánlat várja a vásárlókat. Érdemes az őszi ajánlatokat és az utolsó palackos borokat, pezsgőket is szemügyre venni, hiszen akciós áron vásárolhatóak meg. 35.000 Forint feletti vásárlás során kedvezményben részesülhetünk a bor webshop áruházában.

A webshopnak Győrben megtalálható egy üzlete is, ahol személyesen meg tudjuk nézni a kínálatot. Természetesen az ország egész területére szállítanak. Ha bármivel kapcsolatban kérdésünk lenne, akkor a segítőkész ügyfélszolgálatosok mindenre válaszolnak. A fizetés abszolút biztonságos, hiszen a bankkártya használatát is lehetővé teszi a terminál. Ennél a verziónál van lehetőség utánvétes fizetésre is. Szintén fizethetünk kártyával, viszont csak akkor, amikor átvesszük a terméket. A bor webshop 15 000 Forint felett ingyen szállít ki az ország egész területére.

A bor webshopban gyűjtők is vásárolhatnak

Ha igazi bor- és pezsgőkedvelők vagyunk, akkor olyan nedűt válasszunk, ami különleges érleléssel vagy szőlőből készült! Ilyen például az Escudero Dioro Baco Rosado Cava Brut Natur pezsgőkülönlegesség. Az ízletes és zamatos Pinot Noir alapanyaga Grávalos településről származik. A Yerga-hegytől délre található szőlőfajta 800 méteres tengerszint feletti magasságról származik.

Ezen a magasságon olyan gyümölcsöt lehet szüretelni, aminek a savai jók és frissek. A belőlük készült ital finom és elegáns aromájú. A szőlőt kézi szürettel és kíméletes préseléssel dolgozzák fel. A must erjesztését első alkalommal egy fémhordóban végzik, majd ezt követi a második erjesztés. Ez viszont már magában a palackban történik. 24 hónapos seprőn tartás (teljesen leválasztják a bort a borseprűről) előzi meg a degorzsálást.

Általánosságban a borokról

A bort szőlőből állítják elő. Ehhez a nedűhöz léteznek kifejezetten borszőlők. A bor erjesztett lé. Egyes speciálisabb, drágább fajtákat hosszú éveken keresztül érlelnek palackban, hogy elérjék a kívánt ízhatást. Az alkohol tartalmára általánosságban a 10-15 %-os érték érvényes. A szőlőket először kipréselik, majd a préselt levet erjesztik tovább. Ha szükséges, akkor kerül hozzá némi cukor is. Ez természetesen a szőlőfajta édességétől és cukorfokától függ.

Előfordul, hogy több fajtát is vegyítenek, ezzel különböző ízvilágokat tudnak megalkotni, a gyümölcsöstől, virágostól kezdve, egészen a testesebb, fűszeresebb változatokig. A bor másodlagos ízét mindig az érlelésre használt hordó adja. Ha a teljes, magas cukortartalmat a borász alkohollá erjeszti, akkor magas alkoholtartalmú, száraz bort kap. A bor webshop kínálatában is megtalálhatóak az erősebb, szárazabb textúrájú nedűk. Ezek könnyedebb desszertekhez, illetve fehérhúsú ételekhez tökéletes választást jelentenek.